Sunday, March 16, 2014

အခ်ိဳရည္မ်ား အလြန္အကၽြံ ေသာက္ပါက ဦးေႏွာက္ကို ထိခိုက္ေစႏိုင္



Sunday, March 16, 2014

သၾကားဓာတ္ အမ်ားအျပား ပါဝင္သည့္ အခ်ိုရည္မ်ား ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ ေသာက္သံုးျခင္းသည္ ဦးေႏွာက္ကို ထိခုိက္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက သတိေပးခဲ့သည္။ ယခင္က အခ်ိဳရည္ အမ်ားအျပား ေန႔စဥ္ေသာက္ပါက အဝလြန္ျခင္းကဲ့သို႔ ခႏၶာကိုယ္ အေျပာင္းအလဲ သက္ေရာက္မႈမ်ား ရွိႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသန ရလဒ္မ်ားက ေဖာ္ထုတ္ထားႏုိင္ခဲ့ေသာ္လည္း ယင္းထက္က်ယ္ျပန္႔ေသာ ဆိုးက်ိဳးမ်ိဳး ရွိလာႏုိင္ေသးေၾကာင္း သိရသည္။ ေန႔စဥ္ အခ်ိုရည္ အမ်ားအျပား ေသာက္သံုးျခင္းသည္ ေရရွည္တြင္ ဦးေႏွာက္ကို ႀကီးႀကီးမားမား သိသိသာသာ ထိခိုက္ေစႏုိင္ၿပီး အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါႏွင့္ သ႑န္တူသည့္ သက္ေရာက္မႈမ်ား ျဖစ္လာေစတတ္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ဩစေၾတးလ်မွ သုေတသီမ်ားသည္ သၾကားဓာတ္ပါသည့္ အခ်ိုရည္မ်ား၏ က်န္းမာေရးအေပၚ ထိခိုက္ေစမႈကို ေလ့လာရင္း ဦးေႏွာက္ကိုပါ သက္ေရာက္ႏုိင္ေၾကာင္း ေျခရာခံလာမိခဲ့ၾကသည္။ ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္ေနျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ထဲရွိ သာမန္ လုပ္ငန္းေဆာင္တာမ်ားကို ေထာက္ပံ့ေပးသည့္ ပရိုတိန္းဓာတ္ ရာေပါင္း အေတာ္မ်ားမ်ားကို အေျပာင္းအလဲမ်ား ျဖစ္လာေစေၾကာင္း ဆစ္ဒနီရွိ မက္ကူေရး တကၠသိုလ္မွ ေဒါက္တာ ဂ်ိန္းဖရန္ကလင္က မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။

"ဒီေတြ႕ရွိခ်က္က ဖြံ႕ၿဖိဳးလာတဲ့ လူ႔အဖဲြ႕အစည္းမွာ ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ အခ်ိုရည္ေတြ အမ်ားႀကီး ေသာက္ေနတဲ့သူေတြ မ်ားျပားေနတဲ့အေပၚ စိုးရိမ္စရာ တပ္လွန္႔မႈ ျဖစ္လာပါတယ္"ဟု ဖရန္ကလင္က ဆိုသည္။ ၎က "အထူးသျဖင့္ သက္ႀကီးပိုင္း အရြယ္ေတြမွာ ဒီလိုအခ်ိဳရည္ေတြ မ်ားမ်ားေသာက္တာမ်ိဳး ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ ျဖစ္ေနရင္ ဦးေႏွာက္ကို သိသာတဲ့ ေျပာင္းလဲမႈေတြ ျဖစ္လာႏုိင္ပါတယ္။ အႀကံေပးခ်င္တာကေတာ့ ေရငတ္လာရင္ ေရသာေသာက္ပါ။ အခ်ိဳရည္ေတြကေတာ့ သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏေလာက္ထက္ ပိုမေသာက္သင့္ဘူး"ဟုလည္း မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။ သုေတသန ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားက သၾကားဓာတ္ မ်ားျပားလြန္းျခင္းသည္ ဦးေႏွာက္အတြင္း၌ ဓာတုေဗဒ ျဖစ္စဥ္မ်ားကို ေျပာင္းလဲေစႏုိင္ေၾကာင္း ညႊန္ျပလွ်က္ ရွိသည္။ ယခင္စစ္တမ္းမ်ားတြင္မူ ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အဝလြန္ျခင္း၊ အရိုးဆတ္ျခင္းႏွင့္ ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာမ်ား ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားကို ေဖာ္ထုတ္ထားႏိုင္ခဲ့သည္။

Credit to planet myanmar

No comments: